+36 308 500 279 titkarsag@apajsuli.hu

Kedves Szülők! Kedves Tanulók!

A 2020/2021. tanévben tanévnyitó ünnepélyt nem tartunk.

2020. szeptember elsején (kedden) – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről alapján – hagyományos nevelés-oktatást kezdjük meg tagiskolánkban.

Ezen a napon 8.10-kor kezdődik a tanítás. Minden osztály az első két tanórát osztályfőnökével tölti. A tanulók ekkor kapják meg tankönyveiket, órarendjüket. Ezt követően órarend szerinti tanórák, napközi lesz. Az első tanítási napra bizonyítványt, tolltartót, üres órarendet, tisztasági csomagot, tornafelszerelést és váltócipőt szükséges hozni.

Ezúton, kérem, hogy az iskola mindkét épületébe csak a diákok lépjenek be, tekintettel a fennálló egészségügyi helyzetre.

Az első évfolyamos tanulóinkat – az első tanítási nap – osztályfőnökük – Fülöpné Aknay Rita – fogadja a főbejáratnál.

Az első tanítási napon az iskolában már lesz étkezési lehetőség. Az étkezési igényeket a titkárságon tudják jelezni augusztus 28-án 12.00 óráig a +36 308 500 279-es számon vagy a titkarsag@apajsuli.hu e-mail címen.

Néhány információ a biztonságos tanévkezdéshez:

AZ ISKOLA LÁTOGATÁSA

  • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
  • Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
  • A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. Kivéve az informatika szakteremben – a rögzített munkaállomások miatt – teljes osztálylétszám esetén nem tartható a biztonságos távolság, így abban a tanteremben maszkot szükséges viselni!
  • A 3-8. osztályos tanulók számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a tantermen kívüli helyszíneken (pl. folyosó) előírt!
  • Az intézmény bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt szükséges használni! Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).
  • A tanulók épületbe lépése a főbejáraton történhet, ahol homlokhőmérséklet mérésére is sor kerül minden tanítási nap kezdetén. (Az első szünetig a felső épület hátsó ajtója zárva lesz.) Az alsó épületbe lépés előtt is szükséges jelentkezni a főbejáratnál testhőmérséklet mérésre.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Gondolom mindenki – én is – reménykedett a „megszokott” tanévkezdésben, iskolai életben. A járvány alakulása viszont ezt még sajnos nem teszi lehetővé.

Kérem a járványügyi előírások megismerését és annak betartását!

Az együttműködésüket előre is köszönöm!

Pailinger István

tagintézmény – vezető

Apaj, 2020. 08. 20.